هیچ میدانستید اگر ندانید با چه چیزی ( مشخصاً چه نوع ماشین حمل باری ) میخواهید بار خود را جا به جا کنید، چه ضرر بزرگی میکنید!

در این مقاله قرار است برای شما شرح مختصری از معرفی انواع خودرو های حمل بار نظیر : تریلر، خاور، تریلر ترانزیت ، کامیون باری و…داشته باشیم و استفاده و کاربرد های هر کدام را هم توضیح دهیم تا بیشتر با آن ها آشنا شوید و بتوانید در مواقع لزوم از این مطلب استفاده کنید.

تریلی باری

این نوع تریلی ها معمولا تا پنج تن بارگیری میکنند، البته بعضی از آن ها خاور و بعضی ها فوتون هستند و در کل اسم های مختلفی دارند.خیلی کامیون های بزرگی نیستند، برای حجم های کوچک مناسب اند و همینطور برای مسیر های کوتاه.

کرایه و قیمت این نوع تریلی ها چگونه محاسبه میگردد؟

کرایه این تریلی ها به نسبت اندازه بار بیشتر میشود.( البته هر چقدر مقدار بیشتر شود به همان اندازه قیمت بیشتر نمیشود! ) برای مثال: اگر یک کامیون معمولی برای پنج تن بارگیری مبلغ یک میلیون تومان دریافت کند، یک تریلی برای بیست تن بارگیری مبلغ سه میلیون تومان دریافت خواهد کرد.

همانطور که در مثال دیدید حجم بار درخواستی چهار برابر شد اما قیمت سه برابر! پس هرچقدر که اندازه ماشین اجاره ای برای حمل بار تان بزرگ تر شود هزینه کمتر میشود.

حال احتمالا با خود میگویید که قطار از تمام دیگر خودرو های حمل باربری به دلیل اندازه کمتر ارزان تر است ! پس از قطار استفاده کنیم ؟باید گفت که بله دقیقا همینطور است و قطار نسبت به باقی ماشین های حمل ونقل ارزان تر میباشد ما پیدا کردن و گیر آوردن قطار خوب سخت است و گاهی اوقات پیدا میشود اما معلوم نیست چه موقع بیاد و یا چه موقع به سمت مقصد حرکت کند؟ یا ممکن است چند نفر قبل از شما در صف قطار باشند و آن را رزرو کنند. این مشکلات نیز هست.

کامیون های مسقف و باز

کامیون های مسقف
کامیون های مسقف

بعضی کامیون ها مسقف و بعضی ها نامسقف هستند.اگر قرار باشد ترانزیت بزنید حتما باید کامیون مسقف شده یا چادر شده باشد.

کامیون های بغل بازشو

تریلر بغل باز شو
تریلر بغل باز شو

یکی از مزیت های کامیون های بقل باز شو این هست که میتوانند از بقل هم بارگیری کنند.

تقریبا تمام کامیون ها ظرفیت بقل باز شو بودن را دارند، اما خب گاهی اوقات محدود هستند و این قابلیت را ندارند.و هستند کامیون های کمپریسی ای که بقل باز شو نیستند؛ جلوتر توضیح میدهیم.

کامیون های کمپرسی

تریلر های کمپرسی
تریلر های کمپرسی

کامیون های کمپرسی کالا هایی را مثل سنگ اهن و گندم و کالا هایی که به صورت فله‌ای بار میزنند و برای خالی کردن آن ها نیاز به کارگر نیست را بارگیری میکنند و کمپرس و خالی میکنند.

بیشتر مصالح هم به همین روش حمل میشوند اگر چه هم که کامیون های کمپرسی، قابلیت این را دارند که طبق یک سری شرایط روی محصول چادر کشیده و در گمرک پلمپ شوند. اما کاربرد اصلی این مدل کامیون ها برای کالا های فله میباشد. و به راحتی با زدن یک جک بار را تخلیه میکنند.

کامیون های یخچال دار

کامیون های یخچال دار
کامیون های یخچال دار

کامیون های یخچال دار قابلیت این را دارند که طی یک مسافتی، کالای شما را در یک دمای خاص در کانتینر نگه داشته و به مقصد برسانند.

در کشتی ها نیز این قابلیت وجود دارد که کالا را برای مثال داخل کانتینر در دمای منفی سی درجه نگه میدارند.

چند مدل تریلی یخچال دار داریم ؟

2 مدل تریلی کانتیر دار وجود دارد.

دسته اول تریلی هایی هستند که یخچال شان یا همان کانتینر به کامیون وصل نیست و میتوان کانتینر را از کامیون جدا کرد و در کشتی قرار داد.

دسته دوم تریلی هایی هستند که کانتینر یا همان یخچال شان به تریلی وصل است و جدا نمیشود و ابتدا کالا باید تخلیه و بعد در یک محفظه دیگر قرار گیرد و ارسال شود.

تریلی کفی

تریلر کفی
تریلر کفی

تریلی کفی تریلی است که برای کالا هایی مثل سنگ راف و کالا های سنگین مورد استفاده قرار میگیرد. کالا یا روی تریلی کفی با سیم بکسل محار میشود و یا هم آنقدر سنگین است که نیاز به محار ندارد.

البته به این نکته نیز توجه کنید که به ندرت میتوان با کامیون کفی کالایی را صادر کرد مگر آنکه آن کالا بسیار سنگین بوده، که قابل محار شدن باشد و پلمپ شود، چون گمرک برای اطمینان از دست نخوردن و تغییر نکردن شکل ظاهری کالا تا مقصد، اجبار بر پلمپ بودن کالا کرده است. زیرا غیر از این زمان بسیار زیادی صرف باز کردن کالا جهت تشخیص و بررسی میشود و مسافت هم طولانی تر خواهد شد.

تریلی های ترانزیت قابلیت این را دارند که کالای داخل آن ها پلمپ و بسته بندی شود و به اصطلاح یک چادر روی آن کشیده و دورَش بسته خواهد شد. همچنین اگر دستی به کالا بخورد و باز شود مشخص میشود که کالا مخدوش و دست کاری شده و یا کالا عوض شده است.

تریلی لبه دار

تریلی های لبه دار، بیشتر برای محصولاتی مثل بشکه و کالاهایی که به اصطلاح خیلی ریخت و ریز ندارند، استفاده میشود. البته توجه داشته باشید که برای بازار های داخلی استفاده میشود و برای خروج از مرز ها حتما باید ترانزیت باشند.

تریلی تیغه دار

تریلی تیغه دار حالت تیغ مانند دارد و وزن بالایی را جابه جا میکند، همینطور قدرت کِشندگی بالایی نسبت به دیگر کِشنده ها دارد.

تریلی های چهل فوت و بیست فوت هم داریم که چهل فوت ها بیست و چهار متر هستند و بیست فوت ها دوازده متر درواقع تفاوت آن ها در طولشان میباشد.

بیست فوت ها نصف حجم کانتینر های معمولی را میتوانند بارگیری کنند اما چهل فوت ها تا بیست و پنج تن را میتوانند بارگیری کنند،یعنی بیست فوت را تا بیست تن میتوانید بارگیری کنید اگر وزن کالا بالا باشد، ولی چهل فوت را تا بیست و پنج تن بیشتر نمیشود بارگیری کرد، و صدالبته خود کالا و حجمش در انتخاب بیست فوت یا چهل فوت مهم است.

و عموما برای چهل فوت کالا هایی انتخاب میشوند، مثل لباس، پوشاک و پنبه و… که حجم زیادی دارند و وزن کم.

ولی در بیست فوت ها برعکس میباشد یعنی کالا هایی قرار میدهند که حجم کمتر و وزن بیشتری دارند.

خب امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت استفاده را برده باشید. سعی ما بر این بود تا بتوانیم در این مقاله شما را با انواع خودرو های حمل و نقلی آشنا کنیم. هرگونه سوال و یا نظری در رابطه با موضوع حمل و نقل داشتید درخدمت هستیم.

پاسخ بدهید